Belépés
Érzés
...
Szívem minden dobbanása,
A nevedet kiáltja,
Rólad beszél az erdő,
A rét minden virága.

Hallgatom a madarakat,
A folyók csobogását,
Hallgatom az esőt, szelet,
A természet lágy hívását.

Szerelemtől fájó szívvel,
Sodródok az utamon,
Mi lesz velem, hova jutok,
Azt még én sem tudhatom.

Elvisz a szél,...
Semmi se tökéletes II.
... Kedvesemmel, a verőfényes napsütésben (amit én utálok), ott este 10-re romokban hevert minden.

Aztán hazaértünk. Átfagyva, mivel csuromvizesen az ember még nyáron se élvezi a szelet. Itthon azzal fogadtak minket, hogy mindenki halálra aggódta magát, mert a hírekben halálos áldozatokról és többszáz sebesültről beszéltek. Kicsit nehéz volt összehozni ezt azzal az euforiku...
A Kályha
A kályha a szoba sarkában állt. Régi dicsőségéről már csak gyengén aranyozott, kopott zöld cserepei árulkodtak. Tudta, hogy már nem sokáig van helye a sarokban. Hályogos szemeit bizonytalanul forgatta a szobában, szerette volna magával vinni otthona képeit, szerette volna, ha utoljára még mindent megnézhet, felidézheti azokat az időket, amikor még Ő volt a lakás egyik legfontosabb ...
Mit egyen a kisiskolás?
... tápanyagokhoz.

Ha a gyermek ebédjéről a szülő gondoskodik, akkor délben mindig meleg ételt adjon a gyereknek! A tízórai és az uzsonna lehet valamilyen gyümölcs, tejtermék, péksütemény, szendvics, müzliszelet stb.

A szülő felelőssége

Az iskola mellett mindenekelőtt a szülő felelőssége, hogy a gyermekek a fejlődésükhöz szükséges öszszes tápanyagot me...
Vegyes sütik
... ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.


Ilona szelet

30 dkg liszt 5 dkg zsír 10 dkg cukor 2 kanál kakaó 1 tojást 1 kávés kanál szódabikarbóna egy kevés tejet összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle
Töltelék:
20 dkg cukor...
Almás charlotte
... sárgabaracklekvár
4 briós
1 dkg mandulaforgács




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal kislángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a mazsolát és a bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szel...
Csokoládés-habos cseresznye
... habzsákkal a tetejére nyomunk 1-1 adag kakaós habot. Rögtön tálaljuk, így érvényesül a hideg-meleg íz keverék...
Dinnyés ricotta
... személyre


HOZZÁVALÓK:

50 dkg ricotta
1 kis sárgadinnye
2 zselatinlap
2 dl tejszín
1 csokor mentalevél
1 evőkanál citromlé
12 vékony szelet nyers sonka
őrölt bors


A díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat néhány percre hi...
Vendégváró falatok
Vendégváró falatok

Hozzávalók:
8 szelet különféle kenyér,
4 dkg vaj,
10 dkg rák vagy füstölt lazac,
10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt,
20 dkg szalámi, sonka, felvágott,
friss fűszernövények, szőlő,
majonéz, remuládmártás, cseresznye,
kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom

...
Burgonyás szendvics
... (bármilyen fajta jó),
1 púpozott mokkáskanál só,
1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
12 szelet szendvicsnek való kenyér.

A burgonyát héjában megfozzük. (Maradék fott burgonyával
is készítheto.) Meghámozzuk, és/vagy villával
összetör...
Őszibarackos torta
HOZZÁVALÓK:

3 dkg mazsola
8 cl konyak
4 sárga húsú őszibarack
4 szelet kenyér
7,5-7,5 dkg vaj és cukor
3 tojás
4 dl tej



ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát 15 percre a konyakba áztatjuk. A barackokat fél percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magjukat kiszedjük. A keny...
Versek
... mit
csak együtt álmodhatunk széppé tovább!



lap tetejére



Tudatszint
Virtuális dimenzióba üres a hűtő, nem hagytatok
legalább egy szeletet a habostortából, kétnaponta
érkeznek fényképen a csajok: 10-90 évig keresik
a pasikat...hát nem mondom...nagy a hím hiány
Ennyire várod a Karácsonyt vagy csak...
Tiéd vagyok örökké...
... lehet ezek az égkövek nem nekem csillámlanak,
De fényük majd beragyogja a végtelen teret,
S talán érezni fogod: valaki titkon szeret...
Ha hajó repít majd, s a tenger nem ad szelet,
Hát én neked adom az utolsó leheletet...
Ha magasban jársz, s a hideg kínoz Téged,
Árny-testemmel meleg kabátként ölellek át Téged...
Ha sivatag forrósága izzítja fel...
minek mindig cím
Vasárnap este visszamentem,de itthon túl sok lehozó dolog ért,csak feküdtem és nem mentem Zoliékkal sehova.Másnap délben ébredtem,semmi dolgom nem volt aznap.Egy fél szelet kenyeret sikerült magambatömnöm.Megjött Timi is,de nem egyedül,Petikével.Kitaláltam,hogy akkor igyunk,elővettem a maradék Jim Beam-et,ami el is fogyott,az eredmény pedig annyi lett,hogy délután 3-kor táncikáltun...
Nugát
Tizenkét deka olvasztott vaj közé keverjünk négy szelet felolvasztott csokoládét és egy marék darált mogyorót vagy mandulát. Hidegre keverjük. Ha sűrűsödik, ostyalapra kenjük, melyet aztán ismét egy ostyalappal betakarunk. Hideg helyen, pár órán át, álljon, azután egy ujjnyi széles szeletekre vágjuk fel.

...
Meggyes-krémes alagút
Hozzávalók (12 szelethez):

1 töltetlen piskótatekercs (lehet készen vásárolt), 120 g meggy-/ribizlilekvár, 1 kis üveg kimagozott meggybefőtt, 1 dl tej, 10 dkg cukor, 2 ujjnyi citromhéj, fél vaníliarúd, 1 tasak/6 lap zselatin (10 g), 4 tojássárgája, 1 kk. pudingpor (vaníliás), 0,5 dl brandy, 2,5 + 1 dl tejszín, 9 babapiskóta, 1 tasak vaníliás cukor, fél tasak habfixáló, ...
Jóreggelt..:-)
... kcal)


- 1 (1,75 dl) pohár 0%-os gyümölcsjoghurt + 1 db mákos zsemle + 1 kávéskanál light margarin (5 g) + 2- 3 db retek (150 g) (276 kcal)

- 1 db szezámmagos zsemle + 1 közepes szelet sovány - óvári - sajt (30 g) + 1 kávéskanál light margarin (5 g) + 1 közepes sárgarépa reszelve (150 g) (278 kcal)

- 2 dl 1,4%-os tej + 1 db ''Sport'' müzliszel...
Érdekesség.....


A szaloncukor: magyarok ajándéka a világnak
Akár hungarikum is lehetne a szaloncukor, amelynek készítésével a XIX. század első harmadában kezdtek foglalkozni a magyar cukrászok. A fára akasztható, selyempapírba és csillogó sztaniolba csomagolt édességet azóta is k...
A Norbi-titok
Schobert Norbert nemrégen mutatta be az újságíróknak és a nagy nyilvánosságnak A karcsúság receptjei című könyvének szlovák fordítását a Panta Rhei egyik pozsonyi könyvesboltjában. A könyv a Noxi Kiadó gondozásában jelent meg, s Magyarországon minden addigi eladási rekordot megdöntve került a bestsellerlista élére - az eredetileg húszezres példányszámban megjelent mű 2004 júl...
Karácsonyi leves receptek
... a tejet tegyük egy külön edénybe. A májat is dobjuk ki!!!! Vizeink annyira szennyezettek, hogy jobb nem kockáztatni. A halakat újra alaposan mossuk át, majd nagyságtól függően vágjuk 2-3 szeletre. Ez már mehet a kondérba (fazékba). A fejek következnek.
Az alsó állkapcsot vágjuk ketté, így könnyen kiszedhetjük a kopoltyúkat, a keserűcsontot és a szemeket is. Alapos mosás után ...
1 2 3 .........110 111 ....165 166 .....219 220 221 
Címkék: Megjött Timi, Schobert Norbert, Panta Rhei, Noxi Kiadó, nevedet kiáltja, folyók csobogását, természet lágy, verőfényes napsütésben, hírekben halálos, szoba sarkában, lakás egyik, gyermek ebédjéről, szülő gondoskodik, uzsonna lehet, szülő felelőssége, iskola mellett, fejlődésükhöz szükséges, fehérje keményre, masszának olyannak, tepsiben szétterüljön, kevés tejet, borba áztatjuk, almákat meghámozzuk, fahéjjal kislángon, briósok héját, tetejére nyomunk, zselatinlapokat néhány, burgonyát héjában, konyakba áztatjuk, magjukat kiszedjük, végtelen teret, utolsó leheletet, hideg kínoz, eredmény pedig, marék darált, ostyalappal betakarunk, ujjnyi széles, magyar cukrászok, fára akasztható, nagy nyilvánosságnak, karcsúság receptjei, bestsellerlista élére, eredetileg húszezres, tejet tegyük, külön edénybe, halakat újra, fejek következnek, alsó állkapcsot, könyvesboltjában, gyümölcsjoghurt, zselatinlapokat, bestsellerlista, nyilvánosságnak, példányszámban, magyarországon, fűszernövények, mandulaforgács, szódabikarbóna,
© 2013 TVN.HU Kft.